Leta 1826 je Philippe Suchard odprl čokoladnico Suchard Schokolade v domačem kraju Serrieres v bližini Neuenburga v Švici. Leta 1901 pa je bilo rojstno leto vsem znane čokolade – Milka.

Rojstni dan Milka čokolade je 24. april. Takrat je dobila čokolada svoje ime, kot poimenovanje čokolade narejene z mešanjem kakava in mleka. Takrat je dobila čokolada tudi svoj značilen vijoličen ovojni papir.

Skozi leta je priljubljenost čokolade rasla. Proizvajali so jo vedno v večjih količinah in postopoma se je širila proizvodnja tudi v druge države. Leta 1922 je logotip čokolade dobil današnjo obliko, le da je takrat bil natisnjen v zlati barvi. Zelo kmalu so začeli nastajati tudi drugi čokoladni produkti pod znamko Milka. Tako smo že leta 1926 dobili čokoladne velikonočne zajčke in božičke.

Leta 1950 se napis Milka spremeni v današnjo belo barvo. »Lila« kravico pa prvič spoznamo leta 1972 in leta 1973 postane kravica glavna predstavnica znamke Milka. Prav tako se v tem letu kravica prvič pojavi na televiziji.

Danes najdemo Milke v vseh oblikah in okusih. Za vsakega se najde nekaj. Od čokoladnih srčkov, namazov, do mehkih piškotkov. Milka nas v takšni ali drugačni obliki spremlja že 120 let.