Pridružite se mi na potovanju skozi moj ponedeljek. Za veliko večino ljudi je ponedeljek dolg in utrujajoč, zame pa je ponedeljek najboljši dan v tednu, saj je začetek popolnoma novega tedna.

Moj dan se začne že zelo zgodaj in sicer ob 6.00 ko me prebudi moja budilka. Nekaj časa še ležim v postelji in si mislim kaj vse bom danes počela. Ko končno dobim energijo za vstajanje iz postelje in si obujem nogavice. Ko opravim svojo jutranjo rutino se lahko odpravim nazaj v svojo sobo in se oblečem ter pripravim na dan. Pred začetkom pouka si še pripravim zajtrk, ki je najbolj pomemben obrok dneva in se najem ter možgane pripravim na učenje. 

Zaradi trenutnih razmer imamo delo na daljavo, kar pomeni, da moremo delo opravljati doma in sami, preko mobitelov ali računalnikov. Večinoma časa sedimo za mizo in smo nedejavni, zato jaz rada po opravljenih obveznostih grem na sprehod z mojim kužkom in se nadiham svežega zraka ter se sprostim.

Če delo dokončam hitro in že zelo zgodaj ter opravim sprehod, rada ustvarjam, slikam ali rišem, in poslušam glasbo.

Ko je ura okrog 12.30, pogledam obveznosti pri šolskem časopisu za ta teden. Najprej pregledam naslove predlaganih člankov in se odločim, kateri članek bom napisala. Če imam dovolj časa in volje, ga napišem še na isti dan. 

Ob 15.00 z družino opravim kosilo in po tem za šolo izdelujem zapiske in poslušam glasbo. Ker je delanje izpiskov utrujajoče, sem vedno po tem utrujena in si znova naberem energijo s kakšnim prigrizkom.

Zvečer pa se vedno pogovarjam z mojo najboljšo prijateljico in se potem okoli 23.00 odpravim k večerni rutini in nato spat, ter nabirat energijo za prihajajoči dan.

Prišli smo na konec potovanja in upam, da ste uživali.

Ostanite zdravi in nasmejani!

Ema Gumilar