Marca smo na spletni strani šolskega časopisa objavili anketo o koronavirusu, najbolj aktualni temi teh časov. Rezultate smo analizirali in za vas pripravili kratek članek.

Foto: pixabay.com

Na anketo nam je odgovorilo kar nekaj učencev in prišli smo do ugotovitve, da bi lahko nekateri bolj pazili, a navsezadnje naše zdravje ni tako zelo ogroženo.

Na prvo vprašanje nam je kar 48 % učencev odgovorilo, da si roke umivajo tako, kot je treba, pred obroki, po uporabi toalete ter tako, kot priporočajo zdravniki. Seveda nekateri malce pretiravajo, nekateri pa pazijo samo na to, da ne jedo z umazanimi rokami.

Ko pride do karantene, nas očitno veliko raje ostane doma. Tako je tudi prav. Raje pojdimo v naravo in se nadihajmo svežega zraka. Seveda je pohvalno tudi, da se držimo priporočene razdalje. Pri tem smo zelo previdni. Dobro je tudi, da se zavedamo situacije s celotnim virusom. Točno polovica vas virus COVID-19 spremlja od velikega razmaha, ostali pa od časa, ko je virus prišel v Slovenijo. Seveda obstajajo tudi ljudje, ki se virusa »bojijo« že od začetka.

Zdravo obnašanje pa se pozna tudi po družinskih shrambah. Te niso preveč »obložene«. Prav tako ne obiskujemo trgovine takoj, ko nam pri hiši zmanjka čokolade.

Če vse skupaj povežemo, smo na dobri poti do preprečitve širjenja virusa. Če pa vam je dolgčas, poskusite stvari, ki jih še nikoli niste (ki jih lahko počnete doma). Prav tako ostanite zdravi in preživite čim več časa z domačimi.

Lara Bernjak