Na obisku pri učiteljici Nataši Pavšič

Tokrat smo pokukali za vrata matematične učilnice in se pozanimali, zakaj je učiteljici Nataši Pavšič tako všeč matematika.

Kdaj ste vedeli, da je poklic učiteljice matematike pravi za vas?
Že kot majhen otrok sem se rada igrala, da sem učiteljica, v osnovni šoli sem rada pomagala sošolcem. Zato ni bila težka odločitev. Vedno me je zanimala matematika in kemija, tako da sem nekako izbirala med tema poklicema.

Kaj vas veseli poleg miselnih ugank?
Šport.

Katero matematično področje vam je najbolj všeč?
Kakšni miselni problemi, ki so povezani z vsakdanjim življenjem, in predvsem miselne oziroma logične igre.

Ali radi pripravljate izzive za vaše učence?
Poučevanje me zelo veseli, še posebej pa, če so učenci zadovoljni, radi prihajajo k mojemu predmetu. To je seveda največje veselje in hkrati izziv.

Kako se vam zdi poučevati matematiko, predmet, ki pri mnogih učencih ni ravno najbolj priljubljen, saj je eden zahtevnejših?
Ko sem bila majhna, me je na splošno naravoslovje zelo zanimalo. Matematika mi je bila zelo zelo všeč. Uživala sem, ko sem reševala matematične in logične probleme. Zato sem rada pomagala tudi sošolcem, da tudi njim ne bi bila ta matematika strah in trepet, torej da bi bili radi pri matematiki, sproščeni, zadovoljni. Tudi pri učencih poskušam preko igre, da čim več konkretno delamo. Da režejo, zlagajo, primerjajo in da jim je potem nekako matematika preprostejša.

Kaj počnete v prostem času?
Kot sem že rekla, se rada ukvarjam s športom. Veliko časa rada preživim z družino v naravi. Pozimi smučamo, drsamo, hodimo v hribe, poleti pa še kolesarimo, rolamo in tečemo.


Lara Bernjak, Megi Car,
Ema Gumilar, Rebeka Sukič

Morda vam bo všeč tudi...