V ponedeljek, 16. 9. 2019, smo na naši šoli opravili prvi športni dan v tem šolskem letu – kros. Udeležili so se ga vsi učenci naše šole in tako pokazali svoje gibalne spretnosti.

Sestali smo se z učenci, ki so na športnem dnevu dosegli najboljše rezultate in jih povprašali po občutkih po zmagi.
Naš prvi intervju je potekal s Stašo Šraj, učenko 9. razreda, ki nam je povedala, da se je ob zmagi počutila kar v redu in da je na zmago čisto malo ponosna. Za tek se ni pripravljala veliko. Povedala je še, da jo starši in prijatelji ob vsem, kar počne, podpirajo in spodbujajo.
Naslednja zmagovalka, ki smo jo intervjuvali, je bila Tinkara Car, sedmošolka, ki je bila zelo presenečena in vesela zmage, vendar se je na tek pripravljala kar precej in to predvsem med poletnimi počitnicami. Ta zmaga ji pomeni veliko, saj je sploh ni pričakovala. Prav tako jo starši in prijatelji zelo podpirajo, na kar je zelo ponosna in hvaležna.
Sledil je učenec David Vidmajer, ki obiskuje 8. razred. Povedal nam je, da mu te šolske zmage ne pomenijo veliko, saj je že velikokrat zasedel najvišja mesta, ga pa vsa družina pri tem podpira.
Zadnja intervjuvanka je bila Tisa Sočič, ki je ena izmed boljših tekačic in športnic na naši šoli. Povedala je, da je bila zelo vesela, vendar kar presenečena nad zmago. Pripravljala se je kar konkreten mesec, zato so bili vsi v družini zelo ponosni na njo.
Vsem učencem čestitamo za dosežene rezultate in smo na njih zelo ponosni!

Lia Bauer, Petra Ouček