V petek in soboto, 12. in 13. februarja, so po celotni Sloveniji potekali informativni dnevi 2021, ki so bili letos izvedeni na malce drugačen način, in sicer na daljavo.

Učenci smo imeli možnost obiskati spletne strani srednjih šol in se udeležiti ZOOM konferenc. Čeprav smo obiskovali videokonference, da bi si olajšali izbiro o nadaljnem šolanju, smo bili po konferencah malce bolj zmedeni. Veliko učencev se boji nadaljnjega šolanja, saj zapustijo osnovno šolo, katere so bili navajeni in katero so obiskovali kar 9 let. Vsi vemo, da je spreminjanje okolja, katerega smo vajeni, težko, še posebej vzpostavljanje stikov z novimi ljudmi, bodočimi sošolci, o katerih ne vemo še čisto nič. Poleg strahu pri povezovanju in razumevanju z drugimi učenci, še obstaja strah pred neuspehom ter ovirami in izzivi. Te pa so tu, da preizkusimo svoje meje. Dodaten stres za učence, ki so še posebej pridni, pa predstavlja potegovanje za Zoisovo štipendijo. 

Zapomnite si, da naj vas ne bo preveč strah preizkusiti svojih sposobnosti in prestopiti meje svoje udobnosti, z drugimi besedami, če padete dvakrat, se postavite na noge še tretjič.

Upam, da izberete srednjo šolo, ki vam bo pisana na kožo in se boste lahko še naprej razvijali v najboljše verzije samega sebe.

Bible, Books, God, Jesus, Holy Spirit, Holy Ghost

Ema Gumilar