26. septembra 2021, smo obeležili evropski dan jezikov. Evropski dan jezikov je dan, ko praznujemo jezikovno raznolikost v Evropi in spodbujamo učenje jezikov.

Dictionary Text in Bokeh Effect

Zakaj sploh praznujemo evropski dan jezikov?

Vsak dan se srečujemo predvsem s slovenščino, angleščino in nemščino.

Evropski dan jezikov praznujemo, da se zavemo nujnosti učenja jezikov in s tem podpiramo večjezičnost in medkulturno razumevanje. Obenem pa se tudi opozarjamo na raznoliko jezikovno in kulturno pestrost Evrope in spodbujamo vseživljenjsko učenje jezikov v šoli in tudi izven nje.

Verjamem, da lahko vsak najde vsaj en jezik, ki se mu zdi zanimiv in se ga je vedno želeli naučiti. Učenci OŠ Puconci smo za evropski dan jezikov imeli kulturni dan. Na ta kulturni dan smo v udobju svojega doma lahko skozi že pripravljene predstavitve spoznali različne jezike. Na koncu predstavitev smo zapisali našo najljubšo besedo v grščini, španščini, nemščini in slovenščini.

Moj najljubši oziroma najbolj zanimiv jezik zame je brez pomisleka nemščina in vedno si poskušam nadgraditi besedni zaklad, ne samo v slovenščini, ampak tudi v nemščini.

Upam, da ste se skozi kulturni dan naučili kakšne nove besede v katerem koli jeziku in da ste mogoče našli zanimanje za učenje novega jezika.

Ema Gumilar