Vemo, da če se hočemo sprostiti, se lahko glasbi popolnoma prepustimo in se v njo zatopimo, ter pustimo, da se naše telo giba brez določene koreografije. Postavimo pa si lahko vprašanje ali je tudi glasba odgovor za lažje učenje? To boste izvedeli v nadaljevanju.

Turntable, Top View, Audio, Equipment, Music, Record

Opazila sem, da veliko ljudi piše večinoma na splošno in na podlagi izkušenj drugih ljudi, ne da bi to sami preizkusili na svoji koži. Razmišljala sem, da bo najboljše, če kar sama poskusim, kako name vplivajo različne zvrsti glasbe.

Sem zelo velika oboževalka glasbe in jo poslušam vsak dan, večinoma cel dan. Ker je moja najljubša zvrst glasbe pop oz. bolj natančno k-pop, sem začela s to zvrstjo. Ko sem poslušala pesmi, ki imajo poudarek na besedilu, se nisem mogla tako zelo zbrati, kot pa pri poslušanju pesmi, ki imajo ponavljajoče se besedilo in imajo poudarek na melodiji. Nadaljevala sem z pesmimi, ki so bolj v žanru hip-hop-a in tu se sploh nisem mogla zbrati, saj je ta, zelo močna zvrst glasbe, moje možgane malce zameglila in zato sem se bolj osredotočala na pomen pesmi oz. besedila. 

Skozi to izkušnjo oz. poskus sem izvedela, da je bolje poslušati glasbo, ki nima ogromno zahtevnega in različnega besedila, saj se le-tako lahko bolj osredotočimo na našo glavno nalogo in dejavnost, ki je učenje. 

Čeprav nam glasba pripomore pri koncentraciji, je ne smemo poslušati preveč naglas. Koncentracija se skriva tudi v pomirjajoči tišini.

Ema Gumilar