Počitnice nam že trkajo na vrata in letos bodo drugačne. Zato ker nam epidemija prepoveduje in onemogoča veliko stvari in naših rutin sem vam hotela predlagati nekaj idej in dejavnosti za preživetje počitnic.

Tea Time, Poetry, Coffee, Reading, Leisure, Table, Cup

1.Ustvarjanje in slikanje: če imati radi umetnost in prej zaradi pouka in šole niste imeli časa, je zdaj primeren čas za vas, da odkrijete svoje talente in izpopolnite tehnike, ki vam delajo težave.

2.Petje: ni vam potrebno peti kot Whitney Houston ali Ariana Grande, da zapojete svoje najljubše pesmi,  medtem ko čistite hišo ali pa pomagate staršem pri peki peciva.

3.Ples; če sem na drugem mestu omenila petje, moram sedaj omeniti ples. Nismo vsi rojeni plesalci kot Michael Jackson, vendar se vseeno lahko ob ritmu glasbe zavrtimo, kadar čistimo, pomivamo in tako hitreje dokončamo, opravila ki se nam zdijo dolgočasna.

4.Peka peciva: se radi posladkate s pecivom, ki ga spečeta mama ali pa babica? še bolj boste uživali v sladkanju, če boste vedeli, da ste k peki tega okusnega peciva pripomogli tudi vi, zato poskusite in mogoče odkrijete svoj skriti talent pri peki peciva.

5.Igranje družabnih iger: ker trenutno zaradi epidemije  ne smemo obiskovati sorodnikov in prijateljev, lahko hladne večere preživite z igranjem družabnih iger in se tako še bolj zbližate s svojo družino.

6.Branje knjig: če ste bolj knjižni molj tako kot jaz,  vam predlagam, da se potopite v knjige. Ni vam potrebno brati knjig samo v slovenskem jeziku, lahko jih berete tudi v drugih jezikih, kot na primer v angleščini ali pa nemščini in si tako še bolj  razširite svoj besedni zaklad.

7.Sprehod v naravi: trenutne razmere so nas prisilile v šolo na daljavo in zato veliko svojega časa preživimo za računalniki in telefoni. Ker ni zdravo za nas, da toliko časa preživimo sede, vam svetujem, da se nadihate svežega zraka in razgibate svoje telo, obenem pa  spočijete svoje možgančke in jih  pripravite na ponovno učenje po počitnicah. Ne pozabite se toplo obleči in primerno obuti, da se ne prehladite.

Ema Gumilar