Ker se približuje  božič, imam za  vas predloge  pesmi, ki jih  lahko poslušate  ob okraševanju  jelke, peki  piškotov, ko  pijete vročo  čokolado, ali pa ob druženju z družino.

New Year'S Eve, Decor, Comfort, Atmosphere, Christmas

  1. Last christmas (Wham!)
    Prepričana sem, da vas večina to  pesem posluša vsak božič in jo imate zelo  radi, zato si zasluži biti prva na mojem  seznamu.
  1. All I want for christmas is you (Mariah Carey)
    Če ne poznate pesmi Last christmas, sem  prepričana, da poznate to pesem, ki je ena  izmed najbolj znanih božičnih pesmi.
  1. With you this christmas (Why don’t we)
    Prvi dve mesti na seznamu sta zasedli dve  zelo znani pesmi, zato sem za tretje mesto  izbrala malce manj znano pesem, ki je  trenutno moja najljubša.
  1. Silvestrski poljub (Alfi Nipič)
    Na moj seznam sem seveda morala dodati  še eno slovensko pesem, saj velikokrat  poslušamo samo tuje pesmi in pozabimo  na naše domače pesmi.
  1. Do they know it’s christmas? (Band  aid)
    Menim, da vas veliko najverjetneje ne  pozna te pesmi niti te skupine. Band aid so bili dobrodelna skupina, v kateri so bili  večinoma britanski in irski glasbeniki, ki so zbirali denar s pomočjo glasbe. Pesem Do they know it’s christmas? je bila posneta in  izdana leta 1984, prikazuje pa afriško pokrajino tistega časa.

Upam, da ste dobili kakšno novo pesem za svoj božični miks, ob kateri se lahko  sprostite in odpočijete. 

Ema Gumilar