Ob prihajajočih božičnih praznikih smo se pogovarjali z gospo Božičkovo, ki nam je razkrila marsikatero skrivnost iz pravljične dežele, kjer stanujeta z njenim možem. Božičkom, seveda.

Foto: pexels.com

Kako potekajo vaše priprave na 25. december?
Najprej lepo pozdravljena mlada dama in vsi bralci vašega časopisa!
Priprave potekajo celo leto. S palčki zbiramo sezname, kljukamo pridne, dajemo minuse porednim (med nami: teh je res malo ;)) in nato pripravljamo igrače.

To delo pomagate opravljate že vrsto let. Se ga nikoli na naveličate?
Kako bi se lahko naveličala tega dela? To delo mi je všeč, ker je vedno nekaj novega in zabavnega.

Koliko pisem želja prejmete vsako leto?
Jooj … To pa je zelo težko vprašanje. Ker sem že zelo stara in mi včasih peša spomin, si nisem zapomnila točne številke. Vem pa, da je tega res ogromno.

Kako ste spoznali Božička?
Ja, to pa je bila najboljša izkušnja v mojem življenju. Bila sva še zelo mlada in sploh nisem vedela, da je on Božiček. Srečala sva se na neki božični zabavi in kavalir Božiček me je povabil na pijačo. Oba sva pila Coca-Colo. Takrat pa je med nama preskočila iskrica in nastala je ljubezen na prvi pogled. Zelo imam rada Božička in ne bi ga zamenjala z nikomer drugim. Čeprav zna biti včasih trmast :).

Ali ste kdaj z njim raznašali darila?
Po navadi ne, saj je to naloga Božička, a enkrat je pozabil doma seznam pridnih otrok, ki jih mora obdariti, zato sem hitro ukrepala in z Rudolfom odletela do njegovih sani. Tisto noč sem se preizkusila v njegovi vlogi in se spustila po dimniku.

Kaj pa počnete, ko je poletje? Ali ste že šli kdaj na morje?
Enkrat sva bila na morju na medenih tednih, in čeprav je bilo preveč vroče za naju, je bilo nepozabno. A se za počitnice zdaj raje odpravljava na smučanje, drsanje in ostale zimske radosti.

Kakšen je vaš dan, ko se pripravljate na božič?
Kaj počistim, zlikam, zelo rada tudi kuham, pečem piškote, saj brez njih Božiček ne more živeti :). Drugače pa, saj veste, ker sem že v letih, bolj počivam, z Božičkom se igrava kakšne igre, razvajava … Skratka, moram povedati, da nama je zelo lepo.

Kako bo letos Božiček raznašal darila in ne kršil ukrepe NIJZ-ja?
To pa brez skrbi. Letošnje leto smo darila ustrezno razkuževali, delali z maskami, tako da darila res niso okužena. Smo pa klicali tudi na NIJZ, ki nam je seveda dal izjavo za prehajanje občin in držav. Tako da se tudi njim iskreno zahvaljujemo, da so nam omogočili, da bodo otroci lahko tudi letos obdarjeni.

Megi Car