Prepričana sem, da ste vsi že zelo dobro seznanjeni s koronavirusom.

Študija: Delo od doma povzroča manj stresa in več produktivnosti

Koronavirus nam je odvzel veliko stvari in privilegijev, ki smo jih do zdaj vsi, vključno z mano, jemali za samoumevne.

Jaz osebno menim, da smo prej imeli več motivacije in zagnanosti za delo in učenje, saj nismo pri sebi imeli telefonov in računalnikov, ki so nas motili in nas vlekli stran od dela. Zato smo postali leni in velikokrat rečemo, saj pa lahko naredim kasneje, rok je šele …

Menim, da je ena slaba plat dela od doma to, da nimamo nobenega fizičnega stika z ljudmi, prijatelji in učitelji, ter smo prikrajšani nekemu normalnemu pridobivanju znanja. Ni zdravo, da smo veliko za računalniki, na socialnih omrežjih, da veliko sedimo za mizo, saj to slabo deluje na naše zdravje, zato se poskusite gibati in si zbistriti misli v naravi.

Do zdaj sem omenila večinoma samo slabe oz. negativne strani dela od doma, vendar je vedno dobro gledati s pozitivne strani.

Ena izmed dobrih plati dela od doma, glede katere sem prepričana, da se vsi učenci strinjajo z mano, je seveda to, da nam ni potrebno tako zgodaj vstajati, da bi se pripravili in odšli na avtobus ali da bi nas starši odpeljali v šolo in potem ob 7.50 že sedeli v učilnicah. Zdaj morate samo biti za računalnikom ob 7.50, če imate slučajno kako videokonferenco. Poleg tega, da nam ni treba tako zgodaj vstajati, je dobro tudi to, da  s tako slabo situacijo dobimo veliko izkušenj, ki nam bodo v življenju koristile. 

Sedaj smo lahko opazili, da ko smo imeli prvič delo od doma, smo bili vsi, učenci in učitelji, izgubljeni in negotovi glede spletnih učilnic in dela od doma, zdaj pa smo že vsi navajeni na tako delo.

Z izbruhom virusa oz. bolezni so nastali pogoji, ki so nam bili neznani in smo se naučili ceniti medsebojno druženje in vrednote, ki so nam bile odvzete z razglasitvijo pandemije.

Naprošam vas, da se držite pravil in predpisov, ki nam jih poda NIJZ, in se lahko tako hitro vidimo spet v živo.

Ema Gumilar