Kako skuhati hitro in okusno kosilo? To vprašanje si postavimo velikokrat, saj pojesti nekaj dobrega in toplega vedno paše. Danes vam bom predstavila recept z testeninami, ki ga lahko poskusite doma.

Foto: pixabay.com

Testenine lahko zelo hitro pripravimo, zato so posebej priljubljena jed, kadar nimamo časa in moramo kosilo pripraviti na hitro.

Testenine so glavna kulinarična posebnost Italije, vendar smo jih posvojili tudi v naših krajih. Iz testenin lahko pripravimo okusne in prefinjene jedi, ki jih seveda obogatimo z raznimi polivkami in omakami.

Za pripravo špagetov z napolitansko paradižnikovo omako za 4 osebe bomo potrebovali samo 10 minut in še 15 minut za kuhanje.
Energijska vrednost jedi je 576 kcal in vsebuje 25 gramov maščob.

Potrebujemo naslednje sestavine:
600 gramov zrelih paradižnikov,
1 drobno sesekljan strok česna,
1 žlica drobno sesekljane čebule,
2 žlici zelenjavne jušne osnove,
sol in črni poper,
400 gramov špagetov,
125 ml ekstra deviškega olivnega olja,
12 raztrganih lističev bazilike.

Zrele paradižnike za 30 sekund potopimo v krop, jih olupimo in iz njih iztisnemo semena. Razrežemo jih na koščke. V večjo ponev damo jušno osnovo, česen, čebulo in sva ščepca soli, pokrijemo in na šibki vročini dušimo 5 minut, da se čebula zmehča, tekočina pa pokuha. Primešamo na koščke narezan paradižnik, dodamo poper, zavremo in dušimo še 5 minut, da se paradižnik zmehča. Če je potrebno, še malo dosolimo.

Špagete skuhamo v slanem kropu, da se zmehčajo, a ostanejo čvrsti na ugriz. Špagete odcedimo in jih zmešamo z olivnim oljem. Dodamo omako in še enkrat temeljito zmešamo. Tik preden špagete postrežemo, jih potresemo z baziliko. Priporočam vam tudi, da si pogledate video, kako pripraviti testenine v 3 minutah:
https://www.youtube.com/watch?v=lWaBhr2ZP0&feature=youtu.be

 

Kaja Car