Izmenjava znanj in izkušenj učiteljev je potekala v industrijskem predmestju samega Istanbula, Darica. Dogajanje je potekalo na osnovni šoli, kjer si razredi sledijo od prvega do četrtega.

Koordinator turške šole gostiteljice Mustafa Balci, učiteljica Darja Cigüt, vzgojiteljica Andreja Huber in učiteljica Janja Bedič.

Vzgojiteljica Andreja je povedala, da je vse skupaj bila ena zelo lepa izkušnja, ki je vsem, ki so je bili deležni, prinesla veliko novih znanj predvsem na šolskem področju ter veliko lepih in pristnih občutij ob spoznavanju nove in drugačne kulture. Gospa Andreja je ob tem izkusila tudi utripe pravega turškega življenja ter se seznanila s kulturo in samim načinom življenja.

Po besedah intervjuvanke je bilo dogajanje zelo pestro in zabavno. Že navsezgodaj zjutraj so se odpravili na šolo, kjer so spoznavali različne načine poučevanja. Naši učiteljici in vzgojiteljica so opazovale delo, pripravljale ure učenja slovenskega jezika ter prav tako preko naše slovenske kulture prinesle lep slovenski pridih v turške kraje. Deležne so bile tudi raznih ogledov in izletov po prečudoviti turški pokrajini.

Polne vtisov in novih znanj pa so po vrnitvi v šolo to delile tudi s sodelavci in učenci.

 

Lia Bauer, Lara Kapun