V ponedeljek, 9. marca, smo se učenci, ki sodelujemo pri gledaliških predstavah na naši šoli, odpravili v murskosoboško gledališče na Območno srečanje otroških gledaliških in lutkovnih skupin Slovenije 2020.

Naša šola se je na tekmovanju predstavila s kar dvema točkama.
Prva predstava je bila Cirkus kus kus ali prav poseben rojstni dan. Učenke Eva Miličević, Tinkara Car, Lara Harkai in Iva Sečko so se odlično vživele v svoj lik in nam pričarale pravo cirkuško predstavo. Svoje delo so odlično opravile tudi učenke, ki so bile zadolžene za tehnično pomoč pri scenariju, Ema Gumilar, Lara Bernjak, Megi Car, Rebeka Sukič, ter mentorji Monika Vidmar, Marlene Horvat, Sonja Čarni Bertalanič in Gregor Nemec.
Za še eno gledališko dogodivščino so poskrbeli tudi naši Puconski sončki. To je dramska skupina v zasedbi Neve Bencak, Daše Mišič, Jute Grof, Zarje Štefanec, Kaje Mihajlovič in Petje Šibić – Toman. Njihova predstava se je odvijala pod naslovom The wishing star – zvezda želja. Mentorica Helena Škerget  Rakar je za naše dramske sončke napisala tekst in poskrbela za sceno.
Obe predstavi sta bili odlični in sedaj nam preostane šele, da upamo, da sta predstavi bili všeč tudi komisiji, ki je poskrbela za vrednotenje predstave. Za konec pa tudi vse vas, bralce in bralke našega časopisa, spodbujamo, da se kdaj pa kdaj tudi vi odločite, kaj zaigrati ali se spremeniti v drugo vlogo.

Rebeka Sukič, Megi Car