Kam naprej?

Učenci devetih razredov smo 14. in 15. februarja obiskali srednje šole po celotni Sloveniji, saj je pred nami čas za vpis v srednje šole. Na informativnih dnevih smo dobili ogromno informacij o srednjih šolah, ki so večini devetošolcev pomagale pri odločitvi za vpis.

(foto: unsplash.com)


V petek, 14. februarja, sem zjutraj obiskala Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer. Devetošolcem in njihovim staršem so pripravili kulturni program in krajši opis šole ter vseh izletov, dejavnosti, ki jih gimnazija ponuja. Dijaki so pokazali svoje talente v različnih glasbenih točkah in v nastopu Miklošičevih angelčkov. Nato smo se sprehodili po šolskih učilnicah in v vsaki učilnici so nam predstavili način dela pri predmetu.
Še isti dan popoldan sem obiskala Gimnazijo Murska Sobota. Dijaki so nam v obliki iger predstavili šolo, njene dejavnosti in ostale zanimivosti. Po ogledu skoraj celotne šole so nam pripravili zanimiv kulturni program, ki je vseboval glasbene točke in še daljšo predstavitev gimnazije.
Informativni dnevi se mi zdijo zelo pomembni, saj ogromno učencev še ni bilo na srednjih šolah, v katere se hočejo vpisati, in informativni dnevi zelo vplivajo na odločitve bodočih dijakov.

Lara Harkai

Morda vam bo všeč tudi...