V petek, 31. januarja, smo se učenci interesne dejavnosti Šolski časopis in izbirnega predmeta Turistična vzgoja odpravili na ekskurzijo v Ljubljano. Obiskali smo radio in televizijo Slovenija ter sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas in si ogledali znamenitosti stare Ljubljane.

Foto: Mateja Žökš

Najprej smo obiskali stavbo Radia Slovenija, kjer pripravljajo tri nacionalne radijske programe (PRVI, ARS, VAL 202). Razkazali so nam del njihovega arhiva, izvedeli smo, kako nastane radijska oddaja, ter pokukali na snemanje Radia Ga Ga na prvem programu Radia Slovenija. Videli in spoznali smo številne znane osebnosti, med njimi Tilna Artača in Saša Hribarja. Ogledali smo si tudi studio Vala 202. In očitno se nam je sreča nasmihala na široko, saj smo na hodnikih radia srečali zvezdnika Usodnega vina Domna Valiča.

Foto: Mateja Žökš

Nato smo se po hodnikih pod cesto sprehodili do stavbe Televizije Slovenija. Tam smo si ogledali studio, kjer snemajo Dnevnik in Odmeve. Pogledali smo tudi prostor, kjer za oddajo poskrbijo režiser, mojster zvoka, mojster luči in drugo tehnično osebje. Prav tako smo spoznali ekipo Infodromovcev, ki smo jim pri ustvarjanju oddaje pomagali z našimi idejami.

Foto: Mateja Žökš

Po obisku RTV Slovenija smo se odpravili na sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, kjer smo srečali tudi nekaj predstavnikov naše, puconske občine. Na sejmu so nam ponujali različne storitve in dobrote.
Po obisku sejma smo se peš odpravili do centra mesta. Na poti smo si ogledali parlament, opero in stari predel mesta. Zatem smo se odpravili na kosilo ter si po kosilu ogledali še preostanek znamenitosti stare Ljubljane.

Foto: Mateja Žökš

Ob petih popoldne smo se odpravili domov. Ta dan nam bo vsem še dolgo ostal v lepem spominu.

Lara Bernjak