V petek, 15. novembra, smo se učenci od 6. do 9. razreda odpravili v Spominski dom Števana Küzmiča ter v Kulturno dvorano Puconci. Učenci 6. in 7. razreda so si ogledali slovenski film Sreča na vrvici, učenci 8. in 9. razredov pa film Poletje v školjki.

Učenci predmetne stopnje so se seznanili z nastajanjem filma (foto: šolska spletna stran).

Dan smo začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, nato smo se odpravili gledat film, po koncu katerega smo se pogovarjali z gostjama iz Film art mreže.
Učencu 7. razreda Tianu Horvatu se je film zdel zelo dober, zanimiv, zelo všeč mu je bil tudi celoten dan, saj mu najbolj zanimiv del ni bil film, ampak del po filmu, ko so se pogovarjali o filmu, njegovem nastanku ter ko so odgovarjali na vprašanja in ugibali poklice, ki sodelujejo pri nastajanju filma. Dan se mu je zdel zelo poučen in zanimiv, zato ne bi spremenil ničesar.
Po drugi strani pa je učenka 9. razreda Paris Kozic, ki je gledala film Poletje v školjki, povedala, da je film gledala že drugič, vendar ji je bil vseeno zanimiv. Strinja pa se z učencem Tianom, saj je tudi njej najbolj zanimiv del bil po koncu filma, ko so si ogledali še kratke filmčke o posameznem poklicu, ki je potreben za nastanek filma.

Lara Kapun, Petra Ouček