Naša šola je z desetletnim sodelovanjem z avstrijsko šolo v Lipnici osvojila nacionalno priznanje. Ravnatelj šole Štefan Harkai z učiteljico in vodjo sodelovanja Ireno Sabo ter dvema učenkama so priznanje prevzeli v Hiši EU v Ljubljani.

Osvojitev nacionalnega priznanja ima za šolo velik pomen, saj potrjuje naš trud ter seveda desetletno sodelovanje z avstrijsko šolo iz Lipnice. V sklopu sodelovanja vsako leto priredimo delavnice na eni od šol ali v njenem okolju, ki se jih učenci z obeh strani meje velikokrat zelo veselimo. Na delavnicah se slovenski učenci učimo nemščine z avstrijskimi vrstniki ter ravno obratno, ko delavnice prirejamo na naši šoli. Na prireditev v Ljubljani smo s sabo pripeljali svoje avstrijske partnerje, s katerimi sodelujemo, ter jim pred samim vrhuncem izleta predstavili tudi naše glavno mesto, se sprehodili ob reki Ljubljanici, prečkali Prešernov trg in Tromostovje ter še mnogo več. Nato smo se odpravili do hiše Evropske unije na prireditev. Že pred samo hišo nas je pričakalo kolo sreče, s katerim smo, ampak le s pravilnimi odgovori, lahko osvojil majhne, vendar lepe nagrade. Med prireditvijo so podelili priznanja, uživali smo ob živi glasbi, prisluhnili smo lahko tudi pogovoru s šolama, prejemnicama evropskega priznanja, ki sta predstavili začetek in vzdrževanje sodelovanja ter vezi med šolama. Po prireditvi je bila še pogostitev, po kateri smo se žal že morali odpraviti nazaj domov ter se s tem tudi posloviti od naših avstrijskih prijateljev.
Za konec smo eno od učenk, ki se je udeležila zgoraj opisanega dogodka povprašali o njenem pogledu na pretekli dogodek: ,,Ob ogledu Ljubljane smo se pogovarjali ter družili z učenci iz avstrijske šole. Skupaj smo si ogledali dele našega glavnega mesta. Prireditev se mi je zdela zelo zanimiva, saj so po podelitvi prejemniki evropskega priznanja predstavili njihovo medsebojno sodelovanje”.
Tako še naprej upamo na uspešno sodelovanje!

Petra Ouček