Jill Biden je soproga Joeja Bidna, 46. predsednika ZDA, predavateljica ter po besedah Joeja Bidna mati, vojaška mati in vzgojiteljica, ki je  svoje življenje posvetila izobraževanju in ozaveščanju.

Foto: pexels.com

Jill Biden se je rodila 3. 6. 1951 v New Jerseyju. Bila je najstarejša med petimi sestrami. Leta 1970 se je poročila z bivšim nogometašem Billom Stevensonom. 13 let je poučevala angleščino in branje v srednjih šolah, obenem pa je poučevala mladostnike z vedenjskimi motnjami v psihiatrični bolnišnici. Bila je prva soproga podpredsednika ZDA, ki je kljub svojemu položaju obdržala službo in še naprej predavala in učila. Z Bidnom se je poročila leta 1977, ko je po petih poskusih zaroke Joeju končno rekla da. Leta 2007 je pri 55 letih doktorirala na univerzi v Delawareu na področju izobraževanja. Od takrat naprej je v sporočilih za kampanje in obvestilih bele hiše naslovljena kot dr. Jill Biden. Kot je bilo že omenjeno, je Jill v času, ko je Joe Biden bil podpredsednik, s polno paro opravljala svojo službo, promovirala je visoke šole, se zavzemala za vojaške družine in ozaveščala ljudi o preprečevanju raka na dojki. Letos junija je izdala otroško knjigo z naslovom Joey, ki pripoveduje zgodbo o fantu z imenom Joe Biden. Čeprav njuna ljubezenska zgodba ne spada v pravljico, saj se je rodila iz tragedije, jima je uspelo zgraditi trdno zvezo. Ona se lahko zanaša na njega, on pa na njo in tako sta se prebijala skozi vse ovire, ki sta jih srečala na svoji življenjski poti. 

 

Za konec pa besede dr. Jill Biden:  “Kako sestaviš zlomljeno družino? Enako, kot sestaviš znova narod. Z ljubeznijo, razumevanjem in malimi dejanji prijaznosti. S pogumom. Z neomajno vero. Tu smo drug za drugega, na velike načine in na male, vedno znova.”

Zapomnite si, Jill Biden je pri 55 letih doktorirala in nikoli ni obupala nad svojimi cilji in sanjami, zato tudi vi nikoli ne obupajte nad svojimi sanjami in verjemite vase.

Ema Gumilar