Že 68. boj za zlatega orla je potekal od 28. decembra 2019 do 6. januarja 2020, na štirih skakalnicah, v dveh državah.

Tudi novoletna turneja 2019/2020 je postregla z vrhunskimi skoki (foto: unsplash.com, Todd Trapani).

Prvi dve tekmi sta potekali v Nemčiji, prva v Oberstdorfu, druga pa v Garmisch-Partenkirchenu.
Na prvi tekmi je zmagal Japonec Rjoju Kobajaši in tako dosegel peto zaporedno zmago na novoletni turneji. Drugi je bil Nemec Karl Geiger, tretji pa Poljak Dawid Kubacki. Najboljši Slovenec je bil Domen Prevc na devetem mestu.
Na drugi tekmi je do svoje prve zmage v svetovnem pokalu prišel Norvežan Marius Lindvik. Na drugem in tretjem mestu pa sta spet bila Geiger in Kubacki. Naš najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na dvanajstem mestu.
Drugi dve tekmi sta potekali v Avstriji, tretja tekma v Innsbrucku, četrta pa v Bischofshofnu. Na tretji tekmi je spet zmagal Norvežan Marius Lindvik. Tokrat je bil na drugem mestu Poljak Kubacki, na tretjem pa Norvežan Daniel Andre Tande. Najboljši od naših je bil Domen Prevc, tokrat na osmem mestu.
Na četrti tekmi je zmagal Poljak Dawid Kubacki. Na drugo mesto se je uvrstil Nemec Gieger, tretji pa je bil Norvežan Lindvik. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na petem mestu.
Tako je na 68. novoletni turneji zmagal Poljak Dawid Kubacki in domov odnesel zlatega orla. Drugi je bil Norvežan Marius Lindvik, na tretjem mestu pa je končal Nemec Karl Geiger. Med deseterico sta končala tudi dva Slovenca, in sicer Domen Prevc na sedmem ter Peter Prevc na osmem mestu. 

Lara Kapun