V četrtek, 12.septembra 2019, je na naši šoli potekal naravoslovni dan z naslovom Odpravljanje predsodkov pred živalmi. Naravoslovni dan je bil namenjen učencem osmih razredov. Obiskalo jih je društvo Bioexo pod vodstvom Aleša in Nike. Učence so obiskali z živalmi, o katerih se učencem še sanjalo ni. 

Učenci so se razdelili v dve skupini. Prva skupina se je lotila odpravljanja predsodkov do eksotičnih živali. Živali so lahko učenci spoznali tudi v živo. Spoprijateljili so se s sikajočim ščurkom, ptičjim pajkom, bradato agamo ter z mladičem in odraslo rdečerepo udavo. Druga skupina je s pomočjo Nike spoznavala in preučevala činčilo, kunca, podgano, miško, skakače in hrčke.  

Aleša smo vprašali, kaj je botrovalo ljubezni do teh eksotičnih živali. Dejal je, da ga je do tega pripeljal prijatelj, saj je od njega prvič dobil kačja jajčeca. Tisti dan ga je močno zaznamoval, saj je vzljubil kače in eksotične živali. Ker pa je svojo ljubezen do živali želel deliti z drugimi,  je ustanovil društvo ljubiteljev živali “Bioexo”. V društvu dajo vsaki živali slovensko ime, kar je učence navdušilo. Nika pa nam je zaupala, da je njena najljubša žival beli dihur in da se boji konjev, a želi tudi ta strah premagati. 

Za spomin so se lahko učenci ob koncu fotografirali z veliko udavo (kačo) in činčilo. Preverili pa smo tudi, kakšen se je učencem zdel narovoslovni dan. Učenki Ajda Pehar in Larisa Kerec sta nam povedali, da sta se navdušili nad živalmi in bi doma z veseljem imeli  kačo. Aljaž Vrečič pa nam je zaupal, da bi z veseljem delil svoj dan s činčilo. Učencem je bila ta izkušnja zelo všeč in verjamemo, da jim bo ostala v lepem spominu.

Lara Bernjak, Megi Car, Ema Gumilar, Rebeka Sukič