2. septembra 2019 smo znova prestopili prag naše osnovne šole. Nekateri že devetič, nekateri pa komaj prvič. Ker želimo našo idejo razširiti v nadaljnje generacije, smo se odločili, da obiščemo učence prvih razredov in jih povprašamo po vtisih prvih dni pouka.

Prvošolčke smo obiskali 12. septembra, da bi se pozanimali in znova vživeli v ta poseben trenutek, ko smo prvič prestopili prag šole ter postali prvošolčki. Pričakovali bi, da se na šoli ne bodo počutili prijetno, vendar se je izkazalo prav obratno. Večini učencev so bili učitelji, novi sošolci in šola sama všeč. Obiskali smo 1. b razred, kjer nam je Aleksija rekla, da je prvi dan šole preživela lepo in da so jedli torto, makovo pogačo ter da so jim razredniki razložili, kaj vse potrebujejo za pouk. Učenci prvih razredov so si 2. septembra šli ogledat dramsko predstavo Cirkus Kus Kus ali Prav Poseben Rojstni Dan.

Sven iz 1. b nam je rekel, da se mu je zdela predstava odlična. Prvošolčki so se takoj vživeli v vlogo učencev. V 1. b so učenci že veliko brali, najbolj pa jim je bila všeč knjiga Muca Copatarica. Spoznali so veliko novih prijateljev, radi pa imajo tudi svojo novo učiteljico. V šoli so se naučili že nekaj novih številk in črk, ki jim bodo prišle prav v prihodnosti. Zelo so zadovoljni tudi z našimi kuharji ter hrano, ki jo pripravijo. Navsezadnje pa je šola le šola, zato se bodo morali še veliko naučiti in se truditi za uspehe v naslednjih letih šolanja.

Nika Titan, Niko Čahuk Kodila, Lara Harkai, Petra Ouček, Kaja Car